Linssit

Linssit ovat tärkein osa silmälasejasi, koska niillä korjataan silmän taittovirheet yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Vaihtoehtoja linsseissä on lukuisia, jotka nekin voidaan valita näkömukavuuden ja käyttömukavuuden mukaisesti.

Yksi-, kaksi-, monitehot vai syväterävät?

Yksiteholinssit

Yksiteholinssejä käytetään joko lähi- tai kaukokatseluun. Ne soveltuvat parhaiten henkilöille, jotka näkevät hyvin muille etäisyyksille. Muussa tapauksessa käyttäjä tarvitsee eri lasit eri etäisyyksille, joka voi käytössä olla ongelmallista.

Kaksiteholinssit

Kaksiteholinsseissä on kaksi eri voimakkuutta, eli lähelle ja kauas oma vahvuus, jolloin laseja voi pitää koko ajan. Yleensä lähihionta on linssin alaosassa, mutta se voi olla myös lasin yläosassa mikäli lähitarkkuutta tarvitaan yläviistoon katsottaessa.

Monitehot

Moniteholinssissä hionta toteutetaan rajattomasti ja ne suunnitellaan asiakkaan näön vaatimalla tavalla. Monitehot ovatkin nykyisin suosituin valinta, koska niissä näköalue muuttuu portaattomasti ja näkö pysyy kaikilla katseluetäisyyksillä terävänä ilman teräviä "hyppyjä". Monitehosta käytetään myös nimitystä progressiivinen. Linsseissä ei näy ulkoisesti erillisiä lähi-/kaukonäköalueita vaan ne näyttävät yksiteholinsseiltä, koska voimakkuus muuttuu linssissä portaattomasti. Rajattomien linssien käyttöön tottuminen vie jonkin aikaa. Optimaalinen toiminta vaatii riittävää linssinkorkeutta. Myös matalille kehyksille on kehitetty oma linssityyppinsä ja paras ratkaisu sinulle löytyy yhdessä ammattitaitoisen henkilökuntamme kanssa.

Syväterävät ja toimistomonitehot

Nämä ovat linssivalikoiman uusimmat tulokkaat, jotka on tarkoitettu sisätiloihin ns. työskentelylaseiksi. Linssit tukevat lähietäisyyksille katselua eli soveltuvat paremmin esim. näyttöpäätetyöskentelyyn kuin lukulaseiksi tarkoitetut linssit. Näissä laseissa on käytössä laajempi ns. välietäisyys jolloin ne soveltuvat moninaisiin arkiaskareihin.

Muovi- vai lasilinssi?

Silmälasilinssejä valmistetaan sekä lasista että muovista. Muovi- ja lasilinssien ominaisuudet eroavat toisistaan mm. painon ja kestävyyden osalta. Muovilinssi on lasilinssiä kevyempi ja iskunkestävämpi, mutta se on herkempi naarmuuntumaan kuin lasilinssi ja vaatii siten huolellisempaa hoitoa ja säilytystä. Muovilinsseihin on kuitenkin saatavilla erilaisia pinnoitteita, joilla linssin pinta saadaan kovemmaksi, jotta se ei naarmuunnu niin helposti. Linssin materiaalin valintaan voi vaikuttaa myös halutun kehyksen malli. 

Linsseistä on saatavana myös korkeataitekertoimisia linssejä (ns. ohennetut), jolloin linssin paksuus voi olla jopa 60% normaalin linssin paksuudesta. Ohennettujen linssien avulla voi myös kehysvaihtoehtoja olla käytettävissä enemmän.

Optikkoliike Lapinkatse Oy

Alkkulanraitti 34
95600 Ylitornio

Puhelin

(016) 571 261

Sähköposti

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Aukioloajat

Ma - Pe 10.00 - 17.00
La Suljettu
Su Suljettu
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd